Nettavis 2011

Alle artiklene er skrevet av Susanne Xin. Bilder er tatt av Susanne Xin og Emily Hsi

Uke 32 Lego programmering for ferskinger på UiO

Bilde av robot

Hele uken har vi jobbet med robotene. Siden første dag har vi delt opp i to forskjellige klasserom med forskjellige temaer. Min gruppe var på rommet for nanoteknologi. Det betydde at vi og fire andre grupper jobbet med temaet nanoteknologi. Hver dag har vi hygget oss med lærere, klassevenner og vi har alltid lært noe på en morsom og lærerikt måte. Det som var så spesielt med akkurat dette kurset på UiO var at uansett om du kunne bygge LEGO, eller ikke hadde noe kunnskap om LEGO fra før, kunne man forstå alt. Lærerne gjorde at timene ble mer interessante og gjorde at hver elev kunne forstå og utvikle sine evner med LEGO gjennom uken. For foreldre, barn og kanskje deg selv høres ikke dette ikke veldig viktig ut innen utdanning, men dette kurset kan gi deg et inspirerende øyeblikk, og hvem vet kanskje en dag i fremtiden er det kanskje du som har laget verdens viktigste robot.

Bilde av programmering

Dette er det meste vi har gjort i uken. Programmere og bygge på roboten.

Bilde av mindstorms

Programmet het Mindstorms.

Her skal jeg fortelle om den siste dagen på sommerskolen. Fredag 12.08.11

I dag var det finale! Nå skulle vi endelig få teste om robotene klarte oppdragene vi har programmert den til å gjøre hele uken.

Glad gutt!

Først hadde vi 45 minutter for og fin pusse roboten før finalen begynte. Siden vi hadde lego kasse nr. 10 måtte vi begynne -.- Systemet på dette var den som hadde det minste nummeret på kassen måtte begynne. Noe som var helt kipt siden roboten ikke var klar. Begynnelsen av finalen startet med mange mislykkede forsøk, men klarte et oppdrag helt perfekt. Vi fortsatte med vårt siste og mest fornøyde oppdrag vi hadde programmert gjennom uken, og var klare for å få 90 poeng. Uheldigvis hadde vi ikke klart å finne det riktige punktet for å begynne oppdraget på før finalen, og roboten gikk skjevt. (Vi burde hørt på Eirik…) Vi tok det samme oppdraget en gang til, men det samme skjedde. Når roboten vår var ferdig med å vise alle oppdragene den klarte på banen, forventet vi at det skulle gå bedre... Vi var ikke så fornøyde, men vi gjorde vårt beste. Resten av finalen var veldig spennende. For vi kunne se hvordan de brukte de ulike teknikkene på oppdragene. Det var også mange morsomme ting som skjedde i finalen, for eksempel når roboten danset break dans eller når roboten krasjet. Alt i alt har det vært veldig gøy og jeg syntes det var litt trist å forlate sommerskolen, å tenke at neste dag er det ikke sommerskole lenger… Sommerskole høres ikke så veldig morsomt ut, men hvis du satser litt og tar sjansen, så er det faktisk morsomt allikevel.

Dette er bilder av gruppen min i finalen:

Finalebilde
Finalebilde
Finalebilde

Her prøver vi å finne den riktige begynnelse punktet til oppdraget.

Finalebilde

Vi husket ikke start punktet og håpet på det beste xD

Finalebilde

Design/Programming: Ole Marius Hoel Rindal
GNU Free Documentation License
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!