LEGO-robot

For å bygge roboter bruker vi LEGO MINDSTORMS NXT. Dette er sett fra LEGO som inneholder flere motorer og sensorer som sammen med vanlig lego kan settes sammen til utrolig mange spennende roboter. Alt kobles sammen til robotens “hjerne” - en NXT brikke som vi så kobler til datamaskinen og programmerer med LEGO MINDSTORMS NXT software.På kurset bruker vi to oppgaver fra FIRST LEGO league. Dette er en konkurranse hvor skoleklasser kan være med og kunkurrere med LEGO-roboter. FIRST LEGO league har forskjellige brett hvert år, hvor hvert brett har forskjellig tema. Vi har brettene fra 2006 og 2007 - Nano Quest og Power Puzzle.

Nano Quest

Etter hvert som vår teknologi utvikler seg kan vi lage ting som er helt utrolig små. Faktisk er de fleste prosessorer som selges nå laget med 32 nanometer teknologi. Det vil si at den minste byggeblokken i prosessoren kun er 0,000000032 meter lang - mye mindre enn vi klarer å se! I Nano Quest tenker vi oss at vi lager roboter som er like store som noen få atomer og som så må løse oppdrag som innebærer å flytte på atomer og molekyler, frakte riktig medisin til deler av kroppen, løfte lastebiler ved hjelp av karbon-nanorør og masse annet spennende. For å lese reglene og oppdragene til bordet trykk på bildet!

Nano Quest

Power Puzzle

Menneskeheten står ovenfor en stor, stor utfordring. Hva skal bli fremtidens energikilder? Verdens oljelager kommer til å bli tomt, samtidig som oljen og fossile brennstoff forurenser og ødelegger naturen vår. Vår jordklode trenger din hjelp til å lage smarte roboter som utnytter og lager alternative energikilder. Roboten må plassere solceller og vindmøller, bytte ut gamle forurensende biler med hydrogenbiler, lage vanndemning, samle opp oljesøl, frakte uran til atomreaktoren og mye annet! For å lese reglene og oppdragene til bordet trykk på bildet!

Power Puzzle

Design/Programming: Ole Marius Hoel Rindal
GNU Free Documentation License
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!